Bruksanvisning
Uttrykket alla carrettiera betyr som kjerrekuskene lager den. Romerne påstår at de oppfant denne retten, men det gjør også napolitanerne og sicilianerne, så den finnes i flere variasjoner.
Bløtlegg porcini i det varme vannet 15-20 minutter.
Varm oljen i en stor kjele, ha i hvitløkfeddene og la det surre i ca 2 minutter. Knus hvitløken med en tresleiv så smaken kommer ut. Ta opp hvitløken og kast den. Ha pancetta eller bacon i oljen, og la det surre i 3-4 minutter mens du rører av og til.
I mellomtiden heller du vannet av soppen, tar vare på bløtevannet, og finhakker soppen.
Ha begge typer sopp i kjelen og la det surre under omrøring i et par minutter. Tilsett 6 ss av bløtevannet fra soppen, og smak til med salt og pepper. La det småkoke i 10 minutter mens du rører av og til.
I mellomtiden koker du pastaen etter anvisningen på pakken. Ha resten av bløtevannet fra soppen i kokevannet.
Ha tunfisken i soppsausen og rør forsiktig. Smak til.
Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet serveringsbolle. Slå sausen over, bland godt og strø rikelig med nyrevet parmesan over.
Serveres straks med mer parmesan ved siden av.