Bruksanvisning
Denne spesialiteten fra Sardinia er en mellomting mellom suppe og en stuing. Server den med italiensk brød med sprø skorpe, så man kan tørke opp sausen. Får du ikke tak i red snapper eller havabbor, kan du bruke en uer eller annen fast fisk.
Varm 2 ss av oljen i en stor kasserolle. Ha i hakket hvitløk og chili, sammen med omtrent halvparten av persillen. La det surre på middels varme under omrøring i ca 5 minutter.
Skjær all fisken i store biter. La skinn og ben følge med på red snapper og mullen eller multen. Legg bitene i kasserollen etter hver som du skjærer opp. Drypp 2 ss olivenolje over fisken og la det surre noen minutter til.
Tilsett tomatene, fyll den tomme boksen med vann og hell det i kasserollen. Kok opp. Salt og pepre etter smak, slå ned varmen og la det koke i 10 minutter. Rør av og til.
Ha i fregola og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett 2 ½ dl vann og resten av oljen, og la det småkoke i 15 minutter, til pastaen er al dente.
Hvis sausen blir for tykk, har du i mer vann. Smak til og server rykende varm i oppvarmede skåler, drysset med resten av persillen.