Bruksanvisning
Lag sommerfuglkyllinger: Klipp langs begge sider av ryggraden på kyllingene med en kylling- eller kjøkkensaks. Brett fuglene ut og press dem flate med håndflaten. Stikk et grillspidd gjennom det ene låret og diagonalt gjennom kroppen slik at det kommer ut igjen gjennom vingen på motsatt side. Træ et annet spidd på tvers av dette slik at det går gjennom motsatt lår og vinge.
Legg kyllingene i en stor lav form. Grovknus pepperkornene i en morter, ha i de tørkede chiliflakene og støt litt til, men uten at pepperen blir for finmalt. Sett til side.
Bland saften av 2 av sitronene med 1 ¼ dl av olivenoljen. Hell dette over kyllingene, og dryss deretter over ca ¾ av pepper- og chiliblandingen. Dekk formen med plastfolie og la kyllingene stå i kjøleskapet og trekke i marinaden i minst 1 time.
Bland sammen resten av sitronsaften, olivenoljen og pepper- og chiliblandingen. Ta kyllingene opp av marinaden og tøm ut eventuelle rester av marinaden. Dryss på litt salt. Grill kyllingene over indirekte middels varme i 50-60 minutter. Pensle med mer av pepperkornoljen hvert 20 minutt. Grill kyllingene til det siver ut klar kraft når du stikker en kniv i den tykkeste delen av låret. Snu den etter halvgått tid. Ta kyllingene av grillen og la dem hvile i 10 minutter før de skjæres opp.
Del hver kylling i fire stykker og server dem sammen med en god salat.