Bruksanvisning
Tørk fiskefileten på kjøkkenpapir. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og trekk av skinnet. Del dem, klem ut kjernene og hakk kjøttet. Bland tomater, olje, hvitløk, persille, salt og pepper i en stor, smurt ildfast form. Legg fiskefiletene flatt over og klem dem ned i tomatene.
Skjær skorpene av loffskivene og mal innmaten i kjøkkenmaskin. Dryss loffsmuler eller brødrasp over fisken. Stek den i ovn ved 200 C i ca 30 minutter. Sjekk at fisken er gjennomstekt.
Legg fisken forsiktig opp på serveringsfat, dryss urter over og pynt med sitron.
Smak om nødvendig sausen til med krydder og server den ved siden av.
Kokte poteter eller ris og en blandet salat smaker godt til.
Denne enkle retten er kjent fra øya Spetsais. Øya ligger i Saroniko-bukten nær Athen. Tunfisk og sverdfisk tilberedes ofte på denne måten. I denne oppskriften er det brukt torsk, men filet av annen hvit fisk kan også brukes.