Bruksanvisning
Tørk kjøttet på kjøkkenpapir og skjær det i 3 cm store terninger. Skrell og grovhakk løken. Skrell kvedene, fjern kjernehusene og del fruktkjøttet i biter.
Varm 3 ss olivenolje i en tykkbunnet kasserolle. Ha i kvedene, dryss på sukkeret og stek kvedebitene på sterk varme, mens du rører forsiktig til de er dekket av et tynt lag lysebrunt sukker. Tilsett 3 dl vann, kok opp og sett kasserollen til side.
Varm 3 ss olivenolje i en stor stekepanne. Stek løken og kjøttet på sterk varme til det er brunt på alle sider. Tilsett kanelstang, spisskummen, salt og godt med pepper og la det frese med litt.
Hell appelsinjuicen over kjøttet og kok opp. Ha alt over i kvedekasserollen og rør om. Legg på lokk og kok det hele på svak varme i 30-40 minutter, eller til kjøttet er mørt. Tilsett litt vann hvis sausen blir for tykk under kokingen.
Skjær i mellomtiden appelsinskallet i tynne strimler. Skyll mynten og plukk bladene av stilken. Smak til sausen med mer krydder om nødvendig. Pynt med appelsinskall og mynte.
Serveres med kokt ris eller brød til.