Bruksanvisning
Bland mel og salt i en bolle. Bland sukkeret i 1 ½ dl lunkent vann og rør så inn gjæren. Dekk til å la stå i 10 minutter til gjæren er oppløst og det har dannet seg skum.
Lag en grop midt i melet. Tilsett egget, oljen og gjærvæsken. Rør sammen med en tresleiv, ha mel på hendene og elt deigen godt til den er smidig.
Dryss litt mel over deigen. Dekk til med et klede, og sett på en lunt, trekkfritt sted i 1 time, eller til deigen er blitt dobbelt så stor.
I mellomtiden lager du fyllet. Skrell løken, skjær i to og skjær halvdelene i tynne skiver. Ha løken i en gryte sammen med hvitløk, salt 1 ss av oljen og suppekvasten. Surres under tungt lokk på svak varme i 1 time. Rør av og til. Løken skal være helt myk, men skal ikke bli brun.
Forvarm ovnen til 180 C. Smør en 25 cm paiform med olje. Slå ned deigen og fordel den i formen med hendene. Stek i den varme ovnen i 10 minutter, slik at deigen blir tørrere. Ta ut formen og sett ovnen på 250 C.
Fyll deigskallet med løken, etter å ha fjernet suppekvasten og hvitløk. Legg sardellene i gittermønster oppå løkmassen og legg oliven i mellomrommene. Hell resten av oljen over terten. Stekes i 15 minutter. Serveres varm.