Bruksanvisning
Fyll en stor kjele trekvart full med vann og kok opp. Ha litt salt i vannet og tilsett pastaen. Kok til den er al dente, 1-2 minutter, og pass på at den ikke legger seg ved i kjelen. Renn av og avkjøl i en bolle med kaldt vann.
Varm 1 ss olje i en tykkbunnet stekepanne over svak varme. Tilsett hvitløk, chili og de revne basilikumbladene og surr til alt er mykt, ca 2 minutter. Tilsett tomatene og la alt trekke til sausen har en passe tykk konsistens, ca 15 minutter. Sett til side.
Varm resten av oljen i en annen stor tykkbunnet stekepanne over middels varme. Ha i hummerkjøttet og fres det i 3 minutter. Tilsett vinen og tomatblandingen og kok til sausen har en passe konsistens, ca 3 min. Smak til med salt og pepper.
La pastaen renne godt av. Ha den i pannen med hummeren og la alt bli gjennomvarmt over middels varme. Tilsett hakket basilikum. Bland godt og ha hummer-pastaen i et varmt fat. Garner med basilikumblader og server straks.