Bruksanvisning
Start med å løsne brystfiletene fra skroget på en flådd tiur. Kok fuglekraft på skroget og ta vare på lårene til andre retter.
Bind brystfiletene opp med bomullshyssing, slik at de får en pen fasong. Gni dem inn med appelsinsaft, rosmarin, salt og pepper og brun dem pent brune i en stekepanne.
Legg filetene til side mens du forvarmer ovnen til 180 C.
Kok ut stekepannen med resten av appelsinsaften, og ha dette i en kjele sammen med sukkeret. Tilsett fuglekraften. Kok inn til det halve.
Mens dette koker, steker du brystfiletene til en kjernetemperatur på 60 C, ca 20 minutter.
La brystfiletene hvile mens du lager ferdig sausen:
Tilsett de knuste blåbærene og kok alt i 5 minutter.
Sil vekk blåbærrester og jevn sausen med litt maisenna utrørt i kaldt vann. Pisk inn det kalde smøret, som er delt i terninger.
Skjær brystfiletene i pene skiver og server umiddelbart sammen med broccoli og mandelpoteter.