Bruksanvisning
Fjern alt overflødig fett fra kyllingstykkene, og ha dem i en stor bolle. Tilsett sitronbåter og rosmarin.
Skjær løken i to på langs, med roten og toppen intakt. Skjær halvdelen i båter, og legg dem sammen med kyllingen. Tilsett oliven, balsamicoeddik, olivenolje og krydder, og bland godt, slik at kyllingen dekkes av smaksstoffer. Dekk til og la det stå i romtemperatur 1 time eller i kjøleskapet natten over.
Legg kyllingene i en ovnspanne og fyll på med marinadeingrediensene. Stekes ved 190 C i 30 minutter. Snu kyllingstykkene i ovnspannen slik at de blir jevnt stekt og får god farge over det hele, og stek videre i 30 minutter.
Ta kyllingen ut av ovnen. Bruk en hullsleiv, og løft kyllingstykker, sitron, løk og olivener over på et serveringsfat.
Skum av stekesjyen og fjern fettet. Hell sjyen over kyllingen og server den varm eller romtemperert.