Bruksanvisning
Renskjær filetene for skinn og bein.
Rens og knus hvitløken. Varm olje forsiktig i en stekepanne og legg i den knuste hvitløken. La den surre i panna et par minutter til den begynner å bli brun. Ta den ut og skru opp varmen. Det er ikke lurt å steke videre med hvitløken i da den tåler lite varme før den smaker brent. Når oljen blir skikkelig varm, legges filetene i. De stekes til de er godt brune på begge sider. Holde dem varme mens sausen kokes:
Gi brenneslen er oppkok i vann. Skyll den i kaldt vann og kutt den i strimler. Det er vanskelig å anslå mengde brennesle, men du trenger minst 1 dl ferdig hakket.
Ha smør i en kjele. Fres sjalottløken og tilsett brennesle. Fres et minutt før du slår over fløten. La alt koke i et par minutter før du jevner sausen med majsenna utrørt i litt kaldt vann.
Smak til med salt, pepper og muskat. Ha i sitronsaft og ost.
Bland sausen med passelig mengde glovarm spaghetti eller annen pasta.
Bland inn eggeplommene, slik at alt blir tykt.