Bruksanvisning
Start med å vaske fisken. Tørk den godt før du gjør et snitt fra hodet til halsen, på hver side av ryggbenet. Skjær forsiktig på yttersiden av sidebeina, uten å ødelegge innmat og bukvegg. Klipp av ryggbeinet bak hodet og foran halen. Ta beinet ut, sammen med innmaten. Fisken skal nå være hel i buken. Skyll og tørk den innvendig.
Rens rekene. Ta vare på rekeskallet.
Legg fiskefarse, fløte, egg og reker i en matprosessor. Kjør farsen til den er glatt og rekene er passe finfordelt. Bland inn gressløken. Forvarm ovnen til 200 C.
Åpne røyene ved å brette fiskekjøttet til side. Fordel farsen i fiskene. Dette gjøres lettest med en sprøytepose, men en fuktig spiseskje kan også brukes. Stryk farsen glatt på toppen, og lag gjerne et fiskebeinmønster med en kniv. Pensle på toppen med litt smeltet smør.
Legg fiskene i en smurt langpanne og stek dem i 25 minutter.
Mens fisken steker, forbereder du sausen. Rens og grovhakk løk og gulrot. Smelt smør i en kjele og fres gulrot, løk og rekeskall i 5 minutter uten at det får farge. Tilsett fiskekraft og vin. La det hele koke inn til halv mengde. Sil av kraften.
Ha den tilbake i ren kjele sammen med fløten. Kok til sausen tykner litt. Ønsker du en tykkere saus, kan den jevnes med litt maisennamel utrørt i kaldt vann. Ha til slutt i gressløken og smak til med salt og pepper.
Anrett fiskene på tallerken med saus rundt. Server med ris eller kokte poteter. Grønnsaker etter smak og sesong.