Bruksanvisning
Skjær et lite kryss i tomatene. Dypp dem i kokende vann i 10 sekunder. Ha dem opp og avkjøl dem før du piller av skinnet. Del dem i fire, ta ut steinene og grovhakk tomatkjøttet.
Ha tomat, olje, ketchup, sukker og vann i en liten kjele. Kok opp og kjør det glatt med en stavmikser. Kok dette til det tykner. Smak til for eventuelt salt.
Del hvitløkene i fedd med skall. Ha feddene i en kjele med kaldt vann, kok opp og la det koke 1 minutt. Gjenta denne prosessen med utskifting av vann til sammen seks ganger. Nå har hvitløken blitt forandret til en mildere grønnsak.
Tørk av klippfisken og hvitløkene med et kjøkkenhåndkle. Sett en jernpanne på sterk varme og ha i olje. Legg fisken i med den hvite siden ned og hvitløkfeddene rundt, og stek den gyllen i ca 5 minutter, avhengig av tykkelsen. Vend litt på feddene underveis slik at de blir jevnt stekt. Snu fisken og stek videre på den andre siden i ca 1 minutt til, til det pipler litt saft gjennom den gylne siden.
Ha tomatsausen i bunnen av varme tallerkener og legg klippfisken og hvitløken på.