Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g skåldede mandler
550 g sukker
175 g usaltet smør, romtemperert
7 egg
50 g hvetemel
revet skall og saft av 1 stor sitron
melis
Varm ovnen til 180 C. Smør en rund kakeform med 23 cm i diameter.
Legg mandlene utover på en stekeplate og rist dem i ovnen i 8-10 minutter, til det begynner å dufte. Legg mandlene over på en tallerken, la dem bli kalde og ha dem deretter i hurtigmikser eller food processor sammen med et par ss med sukker. Kjør til det er finmalt.
Rør smør og resten av sukkeret hvitt og luftig med håndmikser eller en kjøkkenmaskin. Rør inn eggene, ett om gangen og rør godt mellom hvert egg. Bland mel, malte mandler og sitronskall. Hell røren i den smurte formen.
Stek i ovn ved 180 C i ca 1 time, til det ikke henger noe fast på prøvenålen du stikker ned i midten. Ta kaken ut av ovnen og prikk toppen med en gaffel. Drypp sitronsaften over. Løsne kanten på formen, og la kaken gli fra bunnen og over på en rist til avkjøling.
Legg kaken på et fat og dryss melis over før servering.
Denne kaken er en spesialitet fra Galicia. Kaken er tradisjonelt dekorert med et kors i melis oppå, til ære for den spanske skytshelgen Sankt Jakob.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake