Flere resulteter finnes under oppskriften
2 pærer
1/2 kg mel
40 g gjær
150 g sukker
2 dl melk
200 g smør
4 egg
1/2 ts salt
150 g rosiner
1/2 sitron
50 g mandler
50 g korinter
50 g syltet appselsinskall
Skrell pærene, stikk ut kjernehusene og del dem i båter. Drypp med sitronsaft.
Hell melet i et fat. Smuldre gjæren og legg den i en fordypning i midten. Hell 1 ts sukker og 1 dl lunken melk over. Bland litt av melet inn i gjæren og sett fatet lunt og tildekket ca. 30-40 min.
Tilsett resten av melken og sukkeret, samt smør, lett piskede egg og salt. Ha i rosiner, revet sitronskall, hakkede mandler, korinter og syltet appelsinskall, alt ristet i 1-2 ss mel.
Fyll litt deig i en godt smurt form, legg pærestykkene i og fyll på resten av deigen. La den etterheve ca. 20 min.
Stek kaken på nederste ribbe i 15 min. ved 225 C og 30-40 min ved 180 C. Blir kaken for brun, dekk den med folie.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake